SSV’s historie

SSV  blev etableret helt tilbage i 1984 under navnet System Svendsen. I 1994 skiftede vi navn til SSV-Udvikling.

Her har vi samlet en oversigt over virksomhedens historie – fra en lille samling passionerede frontløbere inden for programmering og bogføring til et software-hus med ekspertiser i specialprogrammering og en bred vifte af administrative IT-løsninger.

1984 System Svendsen så dagens lys, da de to stiftere Søren Svendsen og Bjørn Johansen, med stor interesse og passion for bogføring, begyndte at interessere sig for at programmere små programmer til elektronisk bogføring.
1985 Den første udgave af System Svendsens bogføringsprogram, så dagens lys. Det var et rent bogføringsprogram, uden så meget andet, men var på mange måder forud for sin tid. Det kunne en masse som de finansprogrammer der fandtes på daværende tidspunkt ikke kunne, bl.a. muligheden for redigering og valgfri placering af konti i kontoplanen.
System Svendsen havde et tæt samarbejde med computerproducenten Amstrad (en af de store producenter af computere og de første PC’er i 1980’erne – på linje med Commodore, IBM, Texas Instruments og Apple, der også var blandt de producenter der var tidligt ude i kampen om det nye voksende marked for personlige computere). Amstrad var interesseret i at inkludere et finansprogram fra System Svendsen under navnet Amstrad Finans i firmaets nye PC’er. Amstrad Finans blev solgt til Amstrads PC’er, men planen om at bundle de to produkter blev ikke til noget.
Tandlæger blev en af de første store kundergrupper, der tog programmet til sig, da programmet understøttede de særlige krav Tandlægeforeningen stillede til kontoplanen. Tandlæger har derfor siden været en stor kundegruppe for SSV.
1987-1989 Den første udgave af System Svendsen Total i en DOS-version udkom, som en kraftig udvidelse af det tidligere bogføringsprogram, men nu som et egentlig finansprogram. Programmet havde nu også en udvidet udgave med debitor/kreditor-styring. Det udnyttede at harddiske efterhånden var blevet mere almindelige på de nyeste PC’er, hvilket åbnede op for at programmet kunne installeres på selve computeren. Det gav mulighed for mange flere funktioner og langt mere effektiv og hurtig databehandling.
System Svendsen udviklede også første udgave af et lønprogram, som flere fagforbund var interesserede i. Dette blev indledningen på et langt samarbejde med mellem SSV og fagbevægelsen. Forskellige faglige organisationer er stadig blandt SSV’s største kunder.
Starten af 1990’erne Windows havde set dagens lys, og der var fuld fart på udviklingen af programmer med grafisk brugerflade (GUI) som kunne betjenes med en mus. Det gav mange nye udviklingsværktøjer og vi begyndte med objektorienteret programmering, og tog de første spæde skridt til programmer med en grafisk brugergrænseflade.
1994 System Svendsen blev delt i to selskaber, et salgsselskab og et udviklingsselskab. Søren Svendsen fortsatte salgsselskabet, mens Bjørn Johansen stiftede SSV-Udvikling som et selvstændigt udviklingsselskab. SSV-Udvikling blev senere til SSV-Udvikling aps, som er det vi hedder i dag, eller i daglig tale blot SSV.
1995 Samme år som Windows kom med den stærkt opgraderede Windows95, kom også FagFinans95 – en ny og opgraderet version af FagFinans, der for alvor løftede programmet ind i Windows-æraen.
I midten af 90’errne begyndte SSV også for alvor at mærke konkurrencen fra de store finansprogrammer. SSV begyndte derfor udviklingen mod at blive et specialudviklende software-hus.
2000’erne Fra starten af 00’erne blev specialudvikling SSV’s kerneforretning. Da vi er et lille hus, der arbejder tæt sammen med kunderne, ud fra kundernes særlige behov, kan vi effektivt og agilt udvikle tilpassede løsninger der er skræddersyet til den enkelte kunde.
2000-2001 SSV udviklede et ESDH-system for NNF og den det første feriekasse-system til TIB.
2003 SSV udviklede TIB Faglig for TIB. Et system til at holde styr på de mange forskellige overenskomster forbundet havde med forskellige arbejdsgivere, som medlemmerne arbejdede under.
2004 SSV udviklede et udlejnings- og lodtrækningssystem til TIB’s sommerhusudlejning. SSV udvikler også en lang række små og store løsninger til særlige behov.
2006 SSV løser sin første store brandslukningsopgave. At redde kastanjerne ud af ilden på IT-projekter der er gået i stå eller løbet af sporet, bliver endnu et af vores specialer. Det er altid en stor og kompleks opgave, og foregår ofte i fortrolighed med kunden. Læs mere om vores brandslukning og IT-nødhjælp her.
2008-2010 SSV løser endnu en stor brandslukningsopgave. For TIB hjælper vi med at få et nyt medlemssystem tilbage på sporet. Da projektet er færdigt, fusionerer TIB med 3F og en stor del af arbejdet har været spildt. Men det har været en lærerig proces. SSV leverer data til 3F forud for den nye fusion – og fortsætter som tæt samarbejdspartner med 3F.
2011 SSV fortsætter som leverandør af systemerne til administration af feriekasse og feriehuse hos 3F.
2013 SSV er som konsulent inde over ideudvikling, behovsafklaring og kravspecificering af nyt medlemssystem til 3F.
2014 SSV udvikler”svendemodulet” til skorstensfejersystemet (som er beskrevet mere her). Det særlige ved SSV’s løsning ift. konkurrerende løsninger, er at det, selvom det er webbaseret, kan fungere offline, når der ikke er dækning.
2014-15 I forbindelse med udviklingen af Feriepengeinfo (FPI) deltager SSV som vidensressource i møder og fokusgrupper. Da FPI lanceres i 2015, kan SSV’s feriekasse-løsninger hente oplysninger direkte i FPI via en webservice, og spiller derfor godt sammen med FPI.
2015 SSV redder igen trådene ud i et stort brandslukningsprojekt. Pga. opgavens fortrolighed, kan vi ikke sige så meget om den, men det var en stor mundfuld.
2017 SSV er blevet udvalgt til at levere et nyt feriepengesystem for Århus Universitets feriefond, pga. brugen af FPI’s webservice. Samtidig er SSV Feriekassen ved at bliver samlet i én standardløsning med tilpasningsmuligheder – som også andre med samme behov vil kunne få glæde af. Afgørende for valget af SSV’s feriekasse, var brugen af FPI’s webservice. SSV Feriekasse er dermed et godt produkt for andre større virksomheder med mange medarbejdere i kortere og løsere ansættelse, da det gør det nemt at administrere udbetaling af feriepengene med løbende oplysninger fra FPI. Læs mere her.
2022 SSV-Udvikling ApS sælges til Bo Svennesen.